Categories
Book Fair

Pesta Buku dan Komik Seremban 2 Kembali Lagi

PESTA BUKU DAN KOMIK SEREMBAN

LOTUS SEREMBAN 2

20 Januari – 30 Januari 2022

10.00 Pagi – 10.00 Malam

Pesta Buku dan Komik Seremban 2 kembali lagi membuka tirai acara tahunan di Lotus Seremban 2 dengan membawa tema Seremban Bandar Membaca. Pelbagai aktiviti menarik yang akan diadakan sepanjang acara dijalankan seperti pertandingan mewarna, perjumpaan bersama penulis buku, persembahan puisi, diskusi buku dan banyak lagi aktiviti khas melibatkan kanak-kanak dan pengunjung yang hadir sepanjang pesta akan diadakan secara percuma kerana acara pesta buku ini akan menjadi sebuah medium penyebaran ilmu pengetahuan kepada masyarakat agar lebih bermanfaat.

Majlis perasmian akan disempurnakan oleh Y. Bhg Dato’ Masrie Bin Haji Razali, Datuk Bandar Seremban pada 22/1/2020 pada jam 4.00 petang di Lotus Seremban 2. Para pengunjung dijemput untuk hadir dan melibatkan diri bagi memeriahkan acara pesta buku ini yang akan berlangsung selama 10 hari ini bermula 20/1/2022.

Tambahan lagi, Pesta Buku dan Komik ini akan disertai oleh gergasi penerbitan buku di Malaysia seperti syarikat buku dan komik penerbitan dari PTS Media, Iman Publication, Bekazon, Biblio Press, Galeri Ilmu, Lejen Press, Penerbitan Pak Latip, Gerakan Pena Must Read, Rabak-Lit, Katarpilar, Gemilang Book dan banyak kali untuk bacaan berilmiah, Agama, komik, bacaan fiksyen dan juga bukan fiksyen. Pesta Buku dan Komik ini juga akan menjadi sebuah medan untuk anggota masyarakat mendapatkan bahan bacaan yang terkini dan segar.

Orang ramai yang menghadiri acara Pesta Buku dan Komik ini tidak perlu risau kerana kami mengambil berat berkenaan pematuhan keselamatan pengunjung yang hadir agar mematuhi penjagaan SOP yang ditetapkan sepanjang acara berlangsung bagi membendung penularan wabak Covid-19.

Set kalendar anda! Dari 20 Januari sehingga 30 Januari 2022. Anda semua dilamar untuk datang memeriahkan acara tahunan Pesta Buku dan Komik di Lotus Seremban 2 ini dari pukul 10.00 pagi sehingga 10.00 malam.

Selamat datang ke pesta!